Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Διεφθαρμένος ο δήμαρχος Δυρραχίου» ανακοίνωσε ο Μάικ Πομπέο

«Διεφθαρμένος ο δήμαρχος Δυρραχίου» ανακοίνωσε ο Μάικ Πομπέο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Διαφθορά, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο,

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε δημόσια ότι ο Αλβανός δήμαρχος του Δυρραχίου, Vangjush Dako έχει αναμειχθεί σε υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς, σύμφωνα με το άρθρο 7031 (γ) του νόμου περί κρατικών πιστώσεων, εξωτερικών επιχειρήσεων και συναφών προγραμμάτων του FY 2019.

Η ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού χαρακτηρίζεται σημαντική και ο χαρακτηρισμός του εν λόγω δημάρχου και στελέχους του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα ως διεφθαρμένου σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν εκστρατεία για να πατάξουν το φαινόμενο της διαφθοράς στη γειτονική χώρα.

Το άρθρο 7031 (γ) προβλέπει ότι σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο υπουργός έχει αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ξένοι αξιωματούχοι έχουν εμπλακεί σε σημαντική διαφθορά ή σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα άτομα αυτά και στα μέλη των άμεσων οικογενειών τους δεν επιτρέπεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο νόμος απαιτεί επίσης από τον Υπουργό Εξωτερικών να ανακοινώσει δημόσια ή ιδιωτικά τους εν λόγω υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν αναμειχθεί σε περιστατικά διαφθοράς.

Εκτός από τον όνομα του Αλβανού δημάρχου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει επίσης τη σύζυγό του Alba Dako, τον γιο του Xhulio Dako και την κόρη του Kejsi Dako.

Η ανακοίνωση της Τρίτης στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τη διαφθορά σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: HellasJournal

Σχετικά άρθρα