Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον «χαβά» του ο Τσαβούσογλου: Οι S-400 δεν αποτελούν πρόβλημα για το ΝΑΤΟ

Τον «χαβά» του ο Τσαβούσογλου: Οι S-400 δεν αποτελούν πρόβλημα για το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία, Τουρκία,

Τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το πρώτο φορτίο του οποίου έχει ήδη παραδοθεί στην Τουρκία, δεν αποτελεί πρόβλημα για το NATO, εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το ΝΑΤΟ. Όπως είναι σαφές από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, οι S-400 δεν αποτελούν πρόβλημα για το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την 52η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), στην Ταϊλάνδη, αναφέρει το Anadolu.

Η παράδοση του πρώτου φορτίου των S-400 άρχισε στις αρχές Ιουλίου, μια κίνηση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τον ΝΑΤΟϊκό της σύμμμαχο, τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον απάντησε αποκλείοντας τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35, για το οποίο είχε προειδοποίησει μήνες πριν.

Οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Η Ουάσιγκτον επιμένει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τα F-35.

Όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις, με τις οποίες απειλεί η αμερικανική κυβέρνηση την Άγκυρα, εξαιτίας της αγοράς των S-400, οι ΗΠΑ τηρούν μέχρι στιγμής στάση αναμονής.

Σχετικά άρθρα