Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίβυοι βουλευτές παρέδωσαν στην Ουάσιγκτον στοιχεία για την υποστήριξη Τουρκίας και Κατάρ στην τρομοκρατία

Λίβυοι βουλευτές παρέδωσαν στην Ουάσιγκτον στοιχεία για την υποστήριξη Τουρκίας και Κατάρ στην τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κατάρ, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφαλείας του κοινοβουλίου της Λιβύης, που έχει έδρα τη Βεγγάζη της Κυρηναϊκής και αποτελεί την παράλληλη κυβέρνηση της χώρας, απέναντι στη διεθνώς αναγνωρισμένη ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, Ταλάλ Αλ Μαχιούμπ, δήλωσε στο σαουδαραβικό Al Arabiya, ότι Λίβυοι βουλευτές που επισκέφθηκαν την Ουάσιγκτον παρέδωσαν στις αμερικανικές Αρχές ένα πλήρη φάκελλο με στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμιξη της Τουρκίας και του Κατάρ στη Λιβύη, στο πλευρό των ισλαμιστών της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, ο φάκελος παραδόθηκε σε μέλη του Κογκρέσου και της αμερικανικής κυβέρνησης στον Λευκό Οίκο και παρέχει αποδείξεις και στοιχεία της ανάμιξης του Κατάρ και της Τουρκίας στην υποστήριξη ενόπλων παραστρατιωτικών, ισλαμιστών, που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η υποστήριξη ήταν οικονομική, με εφόδια και όπλα, «ήταν υποστήριξη στην τρομοκρατία και στις δολιοφθορές στη Λιβύη», ώστε «η Ουάσιγκτον να επανεξετάσει τη σχέση της με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας», όπως αποκαλείται η ισλαμική κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Οι Λίβυοι βουλευτές, που έχουν συγκροτήσει την παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης, μια κοσμική κυβέρνηση, είχαν συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αμερικανική πλευρά ενημερώθηκε για την πραγματικότητα της κατάστασης στη Λιβύη», αποκάλυψε ο Ταλάλ Αλ Μαχιούμπ.

Στην κυβέρνηση της Βεγγάζης πρόσκειται ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, που απέκτησε κατά τη μακρόχρονη παραμονή του στις ΗΠΑ ως εξόριστος από το καθεστώς Καντάφι, που ενώ το είχε υποστηρίξει αρχικά αργότερα ήρθε σε ρήξη μαζί του.

Η παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Εμιράτα, στρατιωτικούς συμμάχους της Ελλάδας, ενώ η διεθνώς αναγνωρισμένη ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης από το Κατάρ και την Τουρκία.

Στην κεντρική φωτογραφία, τεθωρακισμένα που έστειλε η Τουρκία στην ισλαμική κυβέρνηση της Λιβύης στο λιμάνι της Τρίπολης, κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα