Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

21 εγκληματικά δίκτυα στο Ιράκ εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα και ρίχνουν γυναικόπαιδα στην πορνεία

21 εγκληματικά δίκτυα στο Ιράκ εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα και ρίχνουν γυναικόπαιδα στην πορνεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δουλεμπόριο, Εμπόριο Ανθρωπίνων Οργάνων, Ιράκ, Παιδική Πορνεία, Πορνεία,

Το εμπόριο ανθρώπων, είτε για όργανα, είτε για πορνεία, ανθεί στο Ιράκ. Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο το Ιρακινό Παρατηρητήριο για Θύματα Ανθρώπινης Εμπορίας (IOVHT), 27 μυστικά διαφορετικά δίκτυα εμπορίας ανθρώπων δραστηριοποιούνται στο Ιράκ και στο ιρακινό Κουρδιστάν.

«Τα περισσότερα από αυτά τα δίκτυα κάνουν εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και παρασύρουν γυναίκες σε δίκτυα πορνείας», αναφέρεται στην έκθεση όπως μεταδίδει το Kurdistan 24.

Πρόκειται για την τρίτη έκθεση του εν λόγω παρατηρητηρίου και καταγράφει περιστατικά και μαρτυρίες από τον Φεβρουάριο φέτος έως και τον Ιούνιο.

«Τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, εκτίθενται σε πολλές μορφές σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια της εμπορίας τους – ανεξάρτητα από την εκμετάλλευση στην οποία εκτίθενται».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι ακτιβιστές και οι δημοσιογράφοι που συνεργάζονται με το IOVHT, τα εγκληματικά δίκτυα είναι συχνά σε θέση να πείσουν τα ευάλωτα θύματα να τα συνοδεύσουν με υποσχέσεις για μια νέα ζωή στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, θεωρούμενη ως ασφαλές καταφύγιο από την ανασφάλεια και τη βία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι άλλων περιοχών του Ιράκ.

Ένας 21χρονος, που μίλησε στο παρατηρητήριο και αναφέρεται με τα αρχικά S.A. για την προστασία του, κατέθεσε ότι τον έπεισαν να ταξιδέψει από τη Βαγδάτη στην Ερμπίλ και στη συνέχεια στο Ντοχούκ για να του αφαιρέσουν το ένα νεφρό με αμοιβή 4 εκ. ιρακινά δηνάρια, δηλαδή λίγο παραπάνω από 3.350 δολάρια.

Αφού του αφαίρεσαν το νεφρό, τον εγκατέλειψαν στο δωμάτιο που είχαν νοικιάσει και στο ίδιο είχαν πραγματοποιήσει την παράνομη επέμβαση, αφήνοντάς του μόλις 400.000 δηνάρια, δηλαδή 335 δολάρια.

Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά για δεκάδες γυναίκες και παιδιά που καταλήγουν στην πορνεία, αφού προηγουμένως εξαπατήθηκαν με υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή και καλύτερες δουλειές.

Τα εγκληματικά δίκτυα στο Ιράκ «ψωνίζουν» θύματα και μέσω διαδικτύου.

Το 2012 ψηφίστηκε στο Ιράκ νόμος που προβλέπει βαριές ποινές για τα τους εμπόρους ανθρώπων.

Ωστόσο, λόγω του τζιχαντιστικού πολέμου που μεσολάβησε και όλων των φρικαλεοτήτων που συνέβησαν στη χώρα, είναι αναμενόμενο οι δουλέμποροι να οργιάζουν σχεδόν ανενόχλητοι.

Σχετικά άρθρα