Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον «ανέβασε» τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος

Ο Μπόρις Τζόνσον «ανέβασε» τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον,

Στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες «άνοιξε» η διαφορά του Συντηρητικού Κόμματος από τους Εργατικούς στη Βρετανία, έπειτα από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov που διενεργήθηκε για τους Sunday Times.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η εκλογή Τζόνσον ενίσχυσε τα ποσοστά των Τόρις, που συγκεντρώνουν πλέον το 31% των ψήφων, καταγράφοντας άνοδο έξι ποσοστιαίων μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, ενώ οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 21%, με άνοδο μόλις δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Οι Times εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του YouGov ενδέχεται να τροφοδοτήσουν τα σενάρια ότι ο Τζόνσον θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σφυγμομέτρηση δίνει στους Συντηρητικούς το μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης, κατά τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ είναι η πρώτη φορά μετά από τον Απρίλιο που τα ποσοστά τους ξεπερνούν το 30%.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καταγράφουν πτώση τριών ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας 20%, ενώ το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, καταγράφει πτώση τεσσάρων μονάδων, φτάνοντας το 13%, στο μισό των υψηλότερων ποσοστών που είχε σημειώσει το νέο κόμμα τον Μάιο.

Η δημοσκόπηση του YouGov διενεργήθηκε στις 25 και 26 Ιουλίου, με δείγμα 1,697 ατόμων.

Μια δεύτερη έρευνα καταγράφει μικρότερη αύξηση των ποσοστών των Τόρις.

Στη σφυγμομέτρηση της ComRes, το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον συγκεντρώνει το 28% των ψήφων, σε τρεις ποσοστιαίες μονάδες άνοδο και διαφορά μόλις 1% από τους Εργατικούς.

Η δημοσκόπηση της ComRes, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Express, δείχνει ότι οι Συντηρητικοί θα έχουν ακόμη μικρότερη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από αυτή που έχουν τώρα.

Ενώ τον προτιμούν ως ηγέτη έναντι του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, οι περισσότεροι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ένας κακός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ComRes.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 24 και 25 Ιουλίου με δείγμα 2.029 ατόμων.

Σχετικά άρθρα