Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην αρχηγός ΚΥΠ: Οι Ρώσοι δίνουν στους Τούρκους τη δυνατότητα για πυρηνικά όπλα

Πρώην αρχηγός ΚΥΠ: Οι Ρώσοι δίνουν στους Τούρκους τη δυνατότητα για πυρηνικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακούγιου Πυρηνικός Σταθμός (Τουρκία), Ανδρέας Πενταράς, Βίντεο, Ενέργεια, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), Κύπρος, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια, Πυρηνικό Εργοστάσιο, Ρωσία, Τουρκία,

Ο πρώην διοικητής της κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), στρατηγός Ανδρέας Πενταράς έκανε μια αποκάλυψη- βόμβα, για δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.

Ο κ. Πενταράς, μιλώντας στο Sigma Live, αποκάλυψε ότι στη σύμβαση Ρωσίας – Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού (σ.σ. 64 χλμ. από τα παράλια της Κύπρου) «υπάρχει πρόνοια που καθορίζει ότι οι 4 πυρηνικοί αντιδραστήρες θα έχουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου.

»Ο εμπλουτισμός ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σχέση με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων».

Αναφορικά με τους τρόπους αντίδρασης που έχει η Κύπρος, απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας, ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι η Λευκωσία πρέπει να ασκήσει πιέσεις στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, «προκειμένου να τοποθετηθεί εκεί επιτροπή- ενδεχομένως σε μόνιμη βάση- που θα ελέγχει τις προδιαγραφές της κατασκευής του εργοστασίου, αλλά και της λειτουργίας του».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα