Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “μοχθηρά σχέδια” των τζιχαντιστών για τις γυναίκες των Γιαζίντι

Τα “μοχθηρά σχέδια” των τζιχαντιστών για τις γυναίκες των Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ζωροαστρισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μεσοποταμία, Μιθραϊσμός, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Παγκόσμιες διαστάσεις αρχίζει και λαμβάνει το θέμα της απαγωγής εκατοντάδων γυναικών της κουρδικής φυλής των Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζουμε ότι βουλευτής των Γιαζίντι στο ιρακινό κοινοβούλιο κατήγγειλε ότι οι γυναίκες θα πουληθούν ως σκλάβες. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: Η κραυγή της βουλευτίνας Γιαζίντι: «Σφάζουν το λαό μου, πουλάνε τις γυναίκες στα σκλαβοπάζαρα!»

Οι γυναίκες αυτές που είναι όλες κάτω των 35 ετών, σύμφωνα με ιρακινό αξιωματούχο που επικαλείται το Associated Press, “οι τζιχαντιστές έχουν μοχθηρά σχέδια για τις γυναίκες αυτές”, κι όλοι αντιλαμβανόμαστε τι έχουν να πάθουν και που θα καταλήξουν.

Εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι οι γυναίκες αυτές κρατούνται αιχμάλωτες σε σχολεία στην Μοσούλη, όπως ενημερώθηκε από τις οικογένειές τους.

«Εκτιμούμε ότι αυτές οι γυναίκες θα τύχουν χείριστης συμπεριφοράς από αυτούς τους τρομοκράτες που θα θέλουν να ικανοποιήσουν τις ζωώδεις ορμές τους με έναν τρόπο που αντιβαίνει όλες τις ανθρώπινες και τις ισλαμικές αξίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ με Αμερικανούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται να πουληθούν ή να παντρευτούν με εξτρεμιστές μαχητές.

Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι οι Γιαζίντι είναι “ειδωλολάτρες”, αφού η εν λόγω κουρδική φυλή διατηρεί την αρχαία μιθραϊκή ζωροαστρική λατρεία (που πριν τον χριστιανισμό και το ισλάμ ήταν η κρατούσα θρησκεία όλης της Μεσοποταμίας), ανακατεμένη με μεταγενέστερες χριστιανικές και κάποιες λίγες μουσουλμανικές επιρροές.

Σχετικά άρθρα