Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «χοντραίνουν» με Αμμόχωστο οι Τούρκοι – Ξεκινούν καταγραφή περιουσιών

Το «χοντραίνουν» με Αμμόχωστο οι Τούρκοι – Ξεκινούν καταγραφή περιουσιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κουντρέτ Οζερσάι, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebook αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στα Βαρώσια λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» είναι έτοιμη για εξελίξεις σε σχέση με το άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politis.com.cy.

Συγκεκριμένα ο Οζερσάι τονίζει πως η «ομάδα καταγραφής» ξεκίνησε επιτόπιες εργασίες και πως μετά από 45 χρόνια, για πρώτη φορά, μια τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία άρχισε τη διερεύνηση στην περιοχή.

Πρόσθεσε δε, ότι παράλληλα με τη γραφειακή δουλειά θα συνεχιστούν οι επιτόπιες έρευνες σε επίπεδο «ομάδας καταγραφής» με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων που θα προστεθούν στην ομάδα από διαφορετικά ιδρύματα τις επόμενες ημέρες.

Ο «υπεξ» ανέφερε ότι επιταχύνονται οι εργασίες για το άνοιγμα της «πόλης φάντασμα», όπως είναι γνωστά τα Βαρώσια, και λέγοντας ότι «σήμερα προχωρούμε στην εφαρμογή της απόφασης για την καταγραφή», ανακοίνωσε ότι η ομάδα ειδικών θα έκανε σήμερα την πρώτη της επιθεώρηση επί του εδάφους και θα πήγαινε και ο ίδιος μαζί τους.

«Τώρα προχωράμε στην εφαρμογή. Θα κάνουμε σιγά σιγά έρευνα επί του εδάφους για την κατάσταση αυτών των κτιρίων, της υποδομής της πόλης, την κατάσταση των τουριστικών καταλυμάτων.

»Μετά την ολοκλήρωση αυτή της έρευνας θα αποφασίσουμε με ποιον τρόπο τα κλειστά Βαρώσια θα αποτελέσουν μέρος της κοινωνικής ζωής.

»Τη στασιμότητα των κλειστών Βαρωσίων, το να μείνουν έτσι, δεν το δεχόμαστε», ανέφερε.

Η εργασία για τα Βαρώσια δεν αφορά μόνο την καταγραφή του αριθμού των ερειπωμένων ή κατεστραμμένων κτιρίων στην περίκλειστη πόλη, αλλά και την καταγραφή των εγγράφων και τίτλων ιδιοκτησίας όλων των περιουσιακών στοιχείων.

Σχετικά άρθρα