Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρώτου φορτίου ρωσικών S-400 στην Τουρκία

Ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρώτου φορτίου ρωσικών S-400 στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία, Τουρκία,

Το πρώτο φορτίο του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 παραδόθηκε στην Τουρκία και σχεδιάζεται η παράδοση του δεύτερου, δήλωσαν την Πέμπτη Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Η παράδοση του πρώτου φορτίου των S-400 άρχισε στις αρχές Ιουλίου, μια κίνηση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τον ΝΑΤΟϊκό της σύμμμαχο, τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον απάντησε αποκλείοντας τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής των αεροσκαφών F-35, για το οποίο είχε προειδοποιήσει μήνες πριν.

Όσον αφορά ωστόσο τις αμερικανικές κυρώσεις, η αμερικανική κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής.

Σύμφωνα μάλιστα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές ζήτησε περισσότερη «ευελιξία» στο ζήτημα των κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας.

Τούρκοι αξιωματούχοι από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, ώστε η χώρα να αποκτήσει το αμυντικό σύστημα Patriot, το οποίο οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Τουρκία ως εναλλακτική στους S-400.

Επίσης πρόσθεσαν ότι η Γαλλία θα αναπτύξει τη συστοιχία SAMP, ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει κατασκευάσει η γαλλοϊταλική εταιρεία EUROSAM, κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα