Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ευελιξία» στις κυρώσεις του νόμου CAATSA εις βάρος της Τουρκίας ζήτησε ο Τραμπ

«Ευελιξία» στις κυρώσεις του νόμου CAATSA εις βάρος της Τουρκίας ζήτησε ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Τουρκία,

«Ευελιξία» στις κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, για την αγορά του αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος από τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές σε μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα, αναφέρει το NBC, διαφώνησε με εκείνους οι οποίοι επιμένουν ότι οι αμερικανικές κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν άμεσα.

«Θα ήθελε λίγο περισσότερο χώρο, προκειμένου να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο γερουσιαστής Κέβιν Κράμερ μετά τη συνάντηση των 46 Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και του προέδρου, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Ο Τραμπ κάλεσε τους γερουσιαστές στον Λευκό Οίκο, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι σκοπεύει να ακολουθήσει μία πιο ήπια προσέγγιση στην αγορά των S-400 από την Τουρκία.

Η απόφαση αυτή του Τραμπ ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που δέχτηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, κατά τη συνάντησή τους στην Ιαπωνία, υποστηρίζουν τέσσερις άνθρωποι που έχουν γνώση της συζήτησης που διεξήχθη μεταξύ τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη, ο Τραμπ προσπάθησε να πείσει τους γερουσιαστές να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό με τον Ερντογάν αντί να επιβάλουν κυρώσεις.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τη σχέση του με τον Ερντογάν ούτως ώστε να φτάσει σε μία λύση που θα λειτουργήσει καλύτερα από οποιεσδήποτε κυρώσεις, χωρίς ωστόσο να πείθει τους γερουσιαστές του.

Να σημειωθεί ότι το θέμα αφορά τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act — CAATSA) και όχι το πρόγραμμα F-35, το οποίο έχει ήδη παγώσει για την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα