Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο Τσαβούσογλου τηλεφωνήθηκε με τον Πομπέο για τους S-400

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο Τσαβούσογλου τηλεφωνήθηκε με τον Πομπέο για τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Τηλεφωνική επικοινωνία για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, αλλά και για το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 είχαν ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, δήλωσε το Σάββατο πηγή του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε συνομίλησαν οι δύο πολιτικοί.

Η αγορά του συστήματος S-400 από την Τουρκία εξόργισε τις ΗΠΑ, οι οποίες σε μία πρώτη φάση απέκλεισαν –όπως είχαν δεσμευτεί να κάνουν – την Τουρκία από το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς F-35.

Όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε την Πέμπτη ότι το ζήτημα εξετάζεται, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι «δεν εξετάζονται».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μερικά πολύ σοβαρά λάθη όσον αφορά την Τουρκία και ήταν πολύ άσχημο», δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όπου υποδέχτηκε την Παρασκευή τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Οπότε το κοιτάζουμε, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν το έχουμε ανακοινώσει ακόμη», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο τηλεφώνημα αυτό, Τσαβούσογλου και Πομπέο συζήτησαν επίσης, την κατάσταση στην Συρία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σχετικά άρθρα