Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία απορούν γιατί ο Ράμα «κάθεται στην αγκαλιά του Ερντογάν»

Στην Αλβανία απορούν γιατί ο Ράμα «κάθεται στην αγκαλιά του Ερντογάν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Έντι Ράμα, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στην Αλβανία πολλά είναι τα ερωτηματικά από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Τουρκία.

Όπως αναμεταδίδει από αλβανικά ΜΜΕ το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Έντι Ράμα πραγματοποίησε την Πέμπτη μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τουρκία.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το «αφεντικούλη» του, όπως σχολιάζουν σκωπτικά οι γνωρίζοντες.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ανέφερε ότι στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Τούρκου Προέδρου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα.

Η συνάντησή τους καθορίστηκε, μάλλον, «ιδιωτική». Προφανώς ήταν, αφού επρόκειτο για συνάντηση του προϊστάμενου με τον υφιστάμενο.

Αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η παρουσία του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, δίνει την ιδέα της αίτησης οικονομικής βοήθειας από την Αλβανία.

«Η φιλοξενία του προέδρου Ερντογάν στη θερινή κατοικία του στη Μαρμαρίς», ανέφερε, λιγόλογα, ο Αλβανός πρωθυπουργός στα κοινωνικά δίκτυα.

Η επίσκεψη αυτή επικρίθηκε από τον γνωστό Αμερικανό αναλυτή Αλόν Μπεν Μέιρ, που σημείωσε ότι ο Έντι Ράμα είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός που «κάθεται στην αγκαλιά του Τούρκου ηγέτη».

Η Αλβανία «τουρκικό προτεκτοράτο»;

Η Αλβανία αποτελεί μια ανοιχτή πληγή στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Την ώρα που η Τουρκία στρέφεται στην Ανατολή, συμμαχώντας με Ρωσία και Ιράν, η Αλβανία ενώ ζητά ένταξη στην ΕΕ και είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, φαίνεται να επιλέγει την ισλαμική Τουρκία ως «προστάτιδα».

Να σημειωθεί ότι η Αλβανία, που δεν έχει πολεμική αεροπορία, επιτηρείται αεροπορικά από τα ελληνικά μαχητικά.

Ο Έντι Ράμα προκλητικός επέλεξε να επισκεφτεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η παραλαβή των ρωσικών S-400.

Σχετικά άρθρα