Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενισχύονται τα αμερικανικά στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία λόγω Ιράν

Ενισχύονται τα αμερικανικά στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία λόγω Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Πάτρικ Σάναχαν, Πεντάγωνο, Σαουδική Αραβία,

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την ανάπτυξη αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και υλικού στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σημειώνοντας ότι η κίνηση έχει στόχο να υπάρξει ένα «επιπρόσθετο μέσο αποτροπής» μπροστά στις «αναδυόμενες και σοβαρές απειλές» στην περιοχή του Κόλπου.

Νωρίτερα, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι ο Σαουδάραβας μονάρχης Σαλμάν ενέκρινε τη φιλοξενία αμερικανικών στρατευμάτων στην επικράτεια της χώρας του για την υπεράσπιση της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» στην περιοχή.

Η κίνηση γίνεται εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ αλλά και συμμάχων τους στον Κόλπο, που επηρεάζει τις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Χθες Παρασκευή η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι συνέλαβε βρετανικό δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ, ενώ διέψευσε ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό κατέρριψε ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί διευκρίνισε ότι θα αναπτυχθούν άλλοι περίπου 500 στρατιωτικοί στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από το Πεντάγωνο.

Τον Ιούνιο το Πεντάγωνο είχε αναγγείλει πως θα αναπτυχθούν περίπου 1.000 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, χωρίς να αποσαφηνίσει πού ακριβώς.

Σχετικά άρθρα