Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας Έλληνας είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Μέρκελ

Ένας Έλληνας είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία,

Oι Έλληνες μπορεί να τη μισούν, όμως υπάρχει και ένας συμπατριώτης μας που είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Άνγκελα Μέρκελ.

Ανοίγοντας την εφημερίδα «Bild», η Άνγκελα Μέρκελ ξαφνιάστηκε ευχάριστα. Είχε ένα μήνυμα από τον Έλληνα θαυμαστή της, ο οποίος της ευχηθεί για τα 65α γενέθλιά της μέσω της στήλης με τις αγγελίες.

Ο Έλληνας που ευχήθηκε από καρδιάς στην Γερμανίδα Καγκελάριο να είναι πάντα καλά είναι μεγάλος φαν της. Πρόκειται για τον Αλέξη Βαΐου, ιδιοκτήτη εστιατορίου από το Bremerhaven. Στην ένατη σελίδα της εφημερίδας, το σύντομο μήνυμά του ξεκινά ως εξής:

«Αγαπητή Καγκελάριο Μέρκελ..Χρόνια Πολλά. Ότι καλύτερο, με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες. Χαιρετισμούς, ο Έλληνας Αλέξης Βαΐου από το Bremerhaven».

Ο Αλέξης Βαίου, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το γερμανικό περιοδικό «Stern», είναι ο ιδιοκτήτης της «Ολυμπιακής Φλόγας» , ενός ελληνικού εστιατορίου στο Bremerhaven.

υτές τις μέρες, ο Έλληνας θαυμαστής της Μέρκελ απολαμβάνει τον ελληνικό ήλιο. Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό δηλώνει ότι ανέκαθεν θαύμαζε την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Είναι ένα σπουδαίος άνθρωπος… Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά μία τέτοια καγκελάριο, είμαι σίγουρος», επισημαίνει.

Παλαιότερα της έχει στείλει ανθοδέσμες για να τις εκφράσει την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό της.

Το 2015, μάλιστα, είχε προσκαλέσει τη Μέρκελ σε γεύμα. Το κίνητρό του εκείνης της εποχής δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα: ήθελε να πει «ευχαριστώ» για τα όσα έκανε για τη Γερμανία…

«Αυτός ο Έλληνας είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Μέρκελ», είχε γράψει τότε η γερμανική εφημερίδα «Bild» .

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Μέρκελ είχε βρεθεί στο στόχαστρο ομοιδεατών της αλλά και πολιτικών αντιπάλων για την πολιτική ανοικτών θυρών στο προσφυγικό. Τότε ο Αλέξης Βαΐου είχε αναρτήσει ένα πλακάτ στο εστιατόριό του που βρίσκεται στην «Hafenstrabe», υπό τον τίτλο:

«Καλώς ήρθατε Άνγκελα Μέρκελ στο εστιατόριο «Ολυμπιακή Φωτιά». Το τεράστιο πλακάτ που έχει τοποθετηθεί έξω από το ελληνικό εστιατόριο του Αλέξη, του είχε κοστίσει χίλια ευρώ», γράφει η «Bild»

Μέχρι τώρα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα . Ωστόσο, του έχει στείλει ένα αυτόγραφο… Ο ίδιος πάντως έχει διευκρινίσει ότι η πρόκληση προς το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) , είναι ανοιχτή.

«Εύχομαι να έρθει στο εστιατόριό μου», έχει δηλώσει. Κι όταν έρθει, θα της σερβίρει το αγαπημένο της πιάτο. Ψητή φέτα.

Σχετικά άρθρα