Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Δεν θέλω σκληρό Brexit

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Δεν θέλω σκληρό Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ηνωμένο Βασίλειο, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει στη Βρετανία μια παράταση των συνομιλιών για την έξοδό της από την ΕΕ, αν το Λονδίνο εξασφαλίσει μια ικανοποιητική βάση, προσθέτοντας ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση είναι σημαντική για την έναρξη μελλοντικών δεσμών σε καλή βάση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κοινοπραξία ευρωπαϊκών εφημερίδων, ανάμεσά τους η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ θα περιμένει πρώτα να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός στη Βρετανία και μετά θα ζητήσει συνομιλίες.

Δεν θέλουμε ένα σκληρό Brexit. Αυτό δεν είναι καλό για καμιά πλευρά.

Έχουμε μια καλή συμφωνία εξόδου, είπε η φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στη συμφωνία που έχει απορριφθεί και από τους δύο υποψηφίους για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Όσον αφορά το έλλειμμα της Ιταλίας, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι οι κατοχυρωμένοι δημοσιονομικοί κανόνες στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) της ΕΕ πρέπει να τηρηθούν, αλλά πρόσθεσε:

«Υπάρχει μεγάλη ευελιξία στο εγχειρίδιο κανόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως για να επιτρέψει μια ανάπτυξη βασιζόμενη στις επενδύσεις».

Σχετικά άρθρα