Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν κατέσχεσε ξένο τάνκερ «που μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο»

Το Ιράν κατέσχεσε ξένο τάνκερ «που μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Λαθρεμπόριο Καυσίμων, Περσικός Κόλπος, Πετρέλαιο, Στενά του Ορμούζ, Τάνκερ,

Ξένο δεξαμενόπλοιο, με 12μελές πλήρωμα, κατέσχεσε το Ιράν, με την κατηγορία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο, μετέδωσε την Πέμπτη η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, πρόκειται για το ίδιο πλοίο το οποίο ρυμούλκησαν πλοία του ιρανικού πολεμικού ναυτικού, την Κυριακή, αφότου εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

«Ξένο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ένα εκατομμύριο τόνους λαθραίου πετρελαίου συνελήφθη την Κυριακή στο νησί Λαρκ στον Περσικό Κόλπο», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης φορτίων πετρελαίου, το δεξαμενόπλοιο «Riah» (προηγουμένως ονομαζόταν «Chahat») με σημαία Παναμά, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια στα Στενά του Χορμούζ για να ανεφοδιάζει άλλα πλοία, είχε εισέλθει στα ιρανικά χωρικά ύδατα στις 14 Ιουλίου.

Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Τελικά το πλοίο δεν είχε «εξαφανιστεί», αλλά καταλήφθηκε από τους Ιρανούς.

Η ένταση στα Στενά του Χορμούζ, από το οποίο διέρχεται σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής αργού πετρελαίου, έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι ευθύνεται για μια σειρά συμβάντων και επιθέσεων στην περιοχή.

Το Ιράν από την πλευρά του έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην κατάσχεση πλοίου του από μέλη του βρετανικού βασιλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «πειρατεία».

Το Γιβραλτάρ και οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι το τάνκερ επρόκειτο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της εμπόλεμης χώρας.

Σχετικά άρθρα