Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτέλους! Ο Ομπάμα αποφάσισε να βοηθήσει τους Γιαζίντι

Επιτέλους! Ο Ομπάμα αποφάσισε να βοηθήσει τους Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μεσοποταμία, Μπάρακ Ομπάμα, Ντέιβιντ Κάμερον, Τζιχαντιστές,

Μετά από πιέσεις όλου του πολιτισμένου κόσμου να σταματήσει η γενοκτονία των Γιαζίντι κι άλλων μειονοτήτων στο βόρειο Ιράκ από τους μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομάμπα, αποφάσισε να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Ιράκ για βοήθεια.

Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος την Παρασκευή “χαιρέτισε” την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να εγκρίνει την πραγματοποίηση στοχευμένων αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν σχεδιάζεται “καμία βρετανική στρατιωτική επέμβαση”.

“Χαιρετίζω την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να ανταποκριθεί στο αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης για βοήθεια και να προχωρήσει σε στοχευμένα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα, εάν αυτό είναι αναγκαίο, ως συνδρομή προς τις ιρακινές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε για την απελευθέρωση των παγιδευμένων στον Ορος Σιντζάρ αμάχων”.

“Συμφωνώ απολύτως με τον πρόεδρο ως προς το γεγονός ότι οφείλουμε να υπερασπισθούμε τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε, το δικαίωμα στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια, όποιες και να είναι οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Κάμερον, εκφράζοντας την “εξαιρετικά μεγάλη του ανησυχία για την κατάσταση στο Ιράκ και για την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων Ιρακινών” και την “ιδιαίτερη ανησυχία του” για την μειονότητα των Γιαζίντι, απευθύνοντας έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα “να τους βοηθήσει”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρινίζει ότι η βρετανική κυβέρνηση συγκαλείται σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον, για να καταρτίσει σχέδια σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει, στην οποία περιλαμβάνεται η αποστολή προμηθειών στην οροσειρά Σιντζάρ, όπου έχουν βρει καταφύγιο 40.000 Γιαζίντι, δίχως τρόφιμα και νερό. Πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι των Γιαζίντι έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες από ασιτία ή τις κακουχίες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Γιαζίντι διώκονται από το Ισλαμικό Κράτος ως “ειδωλολάτρες”, αφού δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά ζωροάστρες, διατηρούν δηλαδή τις αρχαίες θρησκευτικές δοξασίες της Μεσοποταμίας.

Σχετικά άρθρα