Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία προσγειώθηκαν τέσσερα ρωσικά μεταγωγικά με τμήματα των S-400 – Πρόκληση στο Καστελόριζο

Στην Τουρκία προσγειώθηκαν τέσσερα ρωσικά μεταγωγικά με τμήματα των S-400 – Πρόκληση στο Καστελόριζο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Καστελλόριζο, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Στην Τουρκία έφτασαν τέσσερα θηριώδη ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα, τα οποία μεταφέρουν και άλλα κομμάτια του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, καθώς όλα δείχνουν πως η Άγκυρα δεν προβληματίζεται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συνέχιση αυτής της ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ παρακολουθούν την εξέλιξη των κινήσεων της γειτονικής χώρας και, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, είναι θέμα χρόνου μέχρι να εκδηλωθεί η αντίδραση της Ουάσιγκτον μέσω των κυρώσεων που έχει εξαγγείλει.

Σύμφωνα με τα σχετικά tweet του τουρκικού υπουργείου Άμυνας πρόκειται για το 8ο, 9ο, 10ο και 11ο αεροσκάφος από τη Ρωσία που μεταφέρουν μέρη του συστήματος των S-400 και τα οποία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μουρτέντ.

«Δεν θέλουμε οι S-400 να δημιουργήσουν πρόβλημα με τις ΗΠΑ. Θα χρησιμοποιηθούν μόνο για άμυνα.

»Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται αχρείαστες εντάσεις.

»Η διαδικασία παραλαβής έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί» δήλωσε σχετικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την Milliyet.

Πρόσθεσε, μάλιστα, αναφερόμενος στις κυρώσεις από την Ε.Ε. πως εκείνη «μας χρειάζεται, πρόκειται για χαζά μηνύματα αλληλεγγύης.

»Η απόφαση πάρθηκε για να ικανοποιήσει τους Ελληνοκύπριους. Σύντομα θα στείλουμε και το τέταρτο πλοίο μας».

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δηλώσει πως μέχρι τον Απρίλιο του 2020 οι S-400 θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει την έκδοση παράνομων NAVTEX στην περιοχή του Καστελόριζου.

Αυτήν τη φορά με την NAVTEX 0792/19 που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, που δεν έχει τη σχετική δικαιοδοσία, δεσμεύει την ίδια περιοχή με εκείνη που είχε δεσμεύσει ανήμερα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, για τις 17 Ιουλίου.

Η Άγκυρα έχει εξαγγείλει με αυτή την οδηγία προς ναυτιλομένους πως θα διεξάγει την Τετάρτη άσκηση με την χρήση όπλων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στο κτίριο της Μεσογείων.

Θα ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και τη στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα