Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ

ΗΠΑ: Στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Μασούντ Μπαρζανί, Μπάρακ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν,

Σχέδιο “στοχευμένων” αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχουν περιοχές του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε ο Αμερικανος Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αποκλεισμένους της θρησκευτικής μειονότητας Γεζίντι.

Σκοπός την αμερικανικής επέμβασης είναι να προστατευτεί το αμερικανικό προσωπικό, στην περίπτωση που οι τζιχαντιστές προχωρήσουν προς την κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ, όπου βρίσκονται Αμερικανοί, δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να αποστείλει στην περιοχή χερσαίες δυνάμεις και ότι δεν έχει καμία πρόθεση οι ΗΠΑ να εμπλακούν και πάλι σε πόλεμο στο Ιράκ.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με την προστασία που παρέχουν οι κουρδικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα Αρμπίλ καθώς και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουν περιέλθει μέλη της μειονότητας των Γεζίντι.

Οι επικείμενες αεροπορικές επιδρομές θα είναι οι πρώτες που θα διεξαχθούν από τα τέλη του 2011, οπότε και τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από το Ιράκ.

Σχετικά άρθρα