Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεδίο μάχης πόλη της Γερμανίας: Τζιχαντιστές της ISIS επιτέθηκαν σε Γιαζίντι

Πεδίο μάχης πόλη της Γερμανίας: Τζιχαντιστές της ISIS επιτέθηκαν σε Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Γιαζίντι, Ζωροαστρισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μιθραϊσμός, Τζιχαντιστές,

Διαδήλωση διαμαρτυρίας Κούρδων Γιαζίντι (Ζωροαστριστών) σε γερμανική πόλη, για τις σφαγές που υφίστανται οι ομόφυλοί τους στη βόρεια Μεσοποταμία από τους μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους, μετατράπηκε σε οδομαχίες και αιματηρές συγκρούσεις όταν στους Γιαζίντι επιτέθηκαν τζιχαντιστές Τσετσένοι που ζουν στη Γερμανία.

Περίπου 300 Γιαζίντι μετανάστες συμμετείχαν στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το γεγονός ότι βρίσκονταν σε γερμανικό έδαφος δεν πτόησε τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους που όπως αποδείχτηκε υπάρχουν και είναι οργανωμένοι και μέσα στην καρδιά της Ευρώπης στη Γερμανία.

Οι τζιχαντιστές, που στο συγκεκριμένο συμβάν ήταν Τσετσένοι, επιτέθηκαν στους Γιαζίντι και δεν άργησε οι δρόμοι της πόλης Χέρφορντ κοντά στο Μπίλεφελντ να μετατραπούν σε πεδίο μάχης.

Η γερμανική αστυνομία βλέποντας τον κίνδυνο να μετατραπεί η πόλη σε… Μοσούλη, αποφάσισε να επέμβει, όταν δεκάδες άτομα που φορούσαν κουκούλες άρχισαν να επιτίθενται σε περαστικούς στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν από αυτούς.

Έγινε χρήση σπρέι πιπεριού προκειμένου να συγκρατηθεί το πλήθος και κατασχέθηκαν διάφορα αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα όπως κι ένα πυροβόλο όπλο, ενώ η αστυνομία κατέγραψε τα στοιχεία 86 ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης χρειάστηκαν ενισχύσεις από την αστυνομία του Μπόχουμ και του Ντόρτμουντ. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στον δρόμο όλη τη νύχτα.

Νωρίτερα των βιαίων και εκτεταμένων επεισοδίων, πέντε Γιαζίντι συνεπλάκησαν με έξι τζιχαντιστές σε εστιατόριο της περιοχής, στο οποίο είχε αναρτηθεί αφίσα που καλούσε σε συμπαράσταση των Γιαζίντι του Ιράκ.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και ένας 16χρονος Γιαζίντι τραυματίστηκαν, όταν δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι και σπασμένα μπουκάλια. Από την συμπλοκή συνελήφθησαν έξι άτομα, όλοι φανατικοί μουσουλμάνοι τσετσενικής καταγωγής και γνωστοί στις Αρχές.

Σήμερα στην Γερμανία υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 60.000 Γιαζίντι, κυρίως στις περιοχές της Κάτω Σαξονίας και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στην χώρα προκειμένου να αποφύγουν τους διωγμούς που υφίσταντο στην πατρίδα τους.

herford

Σχετικά άρθρα