Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφέθηκαν ελεύθεροι ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του ιρανικού τάνκερ που κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ

Αφέθηκαν ελεύθεροι ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του ιρανικού τάνκερ που κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γιβραλτάρ, Ενέργεια, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν, Πετρέλαιο, Τάνκερ,

Ο κυβερνήτης και οι τρεις αξιωματικοί του ιρανικού τάνκερ που κατασχέθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση κυρώσεων, αφέθηκαν ελεύθεροι χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε η Αστυνομία των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Grace 1 που συνελήφθησαν από την Αστυνομία του Γιβραλτάρ, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

«Η έρευνα συνεχίζεται και το Grace 1 παραμένει ακινητοποιημένο», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνήτης του ιρανικού τάνκερ και ο πρώτος αξιωματικός τέθηκαν υπό κράτηση την Πέμπτη, και δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του πλοίου την Παρασκευή.

Οι τέσσερις είναι ινδικής εθνικότητας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το πετρελαιοφόρο, μήκους 330 μέτρων, περιείχε 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ελαφρού αργού πετρελαίου, τη μέγιστη χωρητικότητά του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο.

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού κατάσχεσαν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο με την υποψία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «πειρατεία».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ έδωσε το πράσινο φως για την ακινητοποίηση του Grace 1 για 14 ημέρες, μέχρι τις 19 Ιουλίου, αλλά αυτή η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για συνολικά 90 ημέρες.

Σχετικά άρθρα