Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα τμήματα των ρωσικών S-400

Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα τμήματα των ρωσικών S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία, Τουρκία,

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν από την Άγκυρα σήμερα τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η παράδοση των πρώτων τμημάτων του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 ξεκίνησε την Παρασκευή, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η απόκτηση του ρωσικού συστήματος από την Τουρκία αποτελεί πηγή έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει η Άννα Ανδρέου στο ΚΥΠΕ, η πρώτη ομάδα των υλικών του πυραυλικού συστήματος έφτασε στην Άγκυρα.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση S-400 στην Τουρκία στα τέλη του 2018.

Ένα χρόνο αργότερα, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την πώληση πυραύλων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Άγκυρα δεν την έχει αποδεχθεί, λέγοντας ότι οι όροι της δεν είναι τόσο καλοί όσο εκείνοι που πρότεινε η Ρωσία για τους S-400.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του NATO έχουν ισχυριστεί επανειλημμένα ότι το σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τα πρότυπα αεράμυνας της συμμαχίας και υποστήριξαν ότι η παρουσία του συστήματος στην Τουρκία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα F-35 και άλλα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Τον Μάιο, ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 στην Τουρκία θα είναι «καταστροφική» για το πρόγραμμα των F-35.

Σχετικά άρθρα