Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τιμωρητικά μέτρα της ΕΕ στην Τουρκία για την Κύπρο «κακές ειδήσεις» για τον οικονομικό κόσμο

Τα τιμωρητικά μέτρα της ΕΕ στην Τουρκία για την Κύπρο «κακές ειδήσεις» για τον οικονομικό κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Με τίτλο «Η ΕΕ σκέπτεται να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία» δημοσιεύεται την Πέμπτη ρεπορτάζ του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA).

«Σε αντίδραση για τις τουρκικές έρευνες φυσικού αερίου έξω από την Κύπρο, η ΕΕ σκέπτεται να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία περί εναέριας κυκλοφορίας.

»Όπως προκύπτει από ένα σχέδιο εγγράφου για διαβουλεύσεις των Πρέσβεων, θα μπορούσαν επιπλέον να περικοπούν ευρωπαϊκά κονδύλια και να περιοριστεί η χορήγηση δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

»Τα τιμωρητικά μέτρα κατά της Τουρκίας λέγεται ότι θα αποφασιστούν, κατά βούληση της Κύπρου, ήδη την ερχόμενη εβδομάδα στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ», σημειώνεται στο DPA.

«Με τις κυρώσεις η ΕΕ θέλει να κινητοποιήσει την Τουρκία για να σταματήσει τις θεωρούμενες παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο έξω από την Κύπρο, χώρα-μέλος της ΕΕ.

»Ωστόσο, η Τουρκία επιμένει στη θέση της ότι τα ύδατα στα οποία δραστηριοποιείται ανήκουν στη λεγόμενη υφαλοκρηπίδα της.

»Η Τουρκία κρατεί υπό κατοχή το βόρειο τμήμα της Κύπρου από το 1974 και θέλει να εξασφαλίσει με τις γεωτρήσεις το μερίδιο των Τουρκοκυπρίων στις συναλλαγές για το φυσικό αέριο», αναφέρει το DPA.

Για τον οικονομικό κόσμο -συνεχίζει- και τους καταναλωτές, τα σχεδιαζόμενα τιμωρητικά μέτρα αποτελούν κακές ειδήσεις.

Γιατί η σχεδιαζόμενη συμφωνία για την εναέρια κυκλοφορία πρόκειται στην πραγματικότητα να διευκολύνει νέες αεροπορικές συνδέσεις και να μειώσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τελευταία θεωρούσε δεδομένο ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα μειωθούν μετά το άνοιγμα της αγοράς μέχρι και κατά 50% και θα δημιουργηθούν μέχρι και 48.000 νέες θέσεις εργασίας, καταλήγει το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα