Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Τουρκία θα πρέπει να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για αμοιβαίες συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ»

«Η Τουρκία θα πρέπει να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για αμοιβαίες συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Τζιχάτ Γιαϊτζί, Τουρκία,

Η Τουρκία θα πρέπει να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για αμοιβαίες συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ της αντί μονίμως να κάνει ενστάσεις για τις συμφωνίες ΑΟΖ που σύναψαν άλλα κράτη, αναφέρει ο επιτελάρχης των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων αντιναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτζί.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Αντιναύαρχο στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να κηρυχθεί ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, σε ειδικό σύγγραμμα που ετοίμασε ο Τούρκος αντιναύαρχος για την ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ότι το χειρότερο σενάριο για την Τουρκία και τα συμφέροντά της θα είναι η υπογραφή συμφωνιών για τον διαμοιρασμό των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου και Ελλάδας- Κύπρου.

Ο Τούρκος αντιναύαρχος αναφέρει ότι στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο «τα 189 χιλιάδες χλμ θαλάσσιας περιοχής της Τουρκίας θα περιοριστεί σε 41 χιλιάδες χλμ και επομένως θα χάσει 148 χιλιάδες χλμ».

Ο Τούρκος αντιναύαρχος στο ίδιο σύγγραμμα αναφέρει ακόμη ότι τα 3 τρισ. δολαρίων φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο αρκούν την Τουρκία για 572 χρόνια και την ευρωπαϊκή ήπειρο για 30 χρόνια.

Σχετικά άρθρα