Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πομπέο προειδοποίησε την Τουρκία με σκληρά μέτρα εάν παραλάβει τους S-400

Ο Πομπέο προειδοποίησε την Τουρκία με σκληρά μέτρα εάν παραλάβει τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Ρωσία, Τουρκία,

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προειδοποίησε την Τουρκία με σκληρά μέτρα εάν παραλάβει τους S-400, όπως την ακύρωση της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-35, εκτός αν ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Αυτό έγραψε η εφημερίδα Washington Post. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποχρεωτικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας σύμφωνα με νόμο του 2017 που αφορά τους «εχθρούς» της Αμερικής (ο γνωστός ως CAATSA).

Την Παρασκευή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενίσχυσε τις προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα μιλώντας για «πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες» για την Τουρκία, αναφέρει η Washington Post.

Η Ρωσία, σημειώνει, θα αρχίσει να παραδίδει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στο μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Είναι μία συμφωνία που ενδέχεται να προκαλέσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ και να δοκιμάσει τους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της Δυτικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με την Washington Post, το εύρος της πιθανής απάντησης από την Ουάσιγκτον παραμένει «συννεφιασμένο» από εμφανή συγκρουόμενα μηνύματα.

Και αυτά αφορούν τις δηλώσεις του κ. Τραμπ στην Οσάκα πριν και μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.

Η τουρκική πλευρά «τρέμει» με την σκέψη ότι θα αλλάξει την απόφασή του ο κ. Τραμπ, για αναβολή των κυρώσεων.

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Τα μέτρα των ΗΠΑ, εάν εφαρμοστούν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια εξαιρετική παραβίαση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και σχεδόν σίγουρα θα περιπλέξουν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σε σχέση με άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής στρατηγικής στη Συρία».

Σχετικά άρθρα