Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Η Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

Reuters: Πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Η Λαγκάρντ στην ΕΚΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κριστίν Λαγκάρντ, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ίσως είναι πρόεδρος της Κομισιόν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έπειτα από συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήταν εκείνος ο οποίος πρότεινε στην Άνγκελα Μέρκελ την Κριστίν Λαγκάρντ για επικεφαλής της ΕΚΤ, μία ιδέα στην οποία η Γερμανίδα καγκελάριος φάνηκε «πολύ θετική».

Νωρίτερα, ενόσω οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τέσσερις ώρες καθυστέρηση, η «Die Welt» εκτιμά ότι επικρατέστερη για την προεδρία της Κομισιόν είναι η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται ευρωπαίκές πηγές και υποστηρίζει ότι την υποψηφιότητα της Γερμανίδας υπουργού προωθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με την «Die Welt», η συντηρητική Φον ντερ Λάιεν, στενή σύμμαχος της καγκελαρίου θα γίνει η πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι σήμερα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενδέχεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σχετικά άρθρα