Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Ρώτησα τον μπαμπά και τον παππού και μου είπαν ότι είμαι Τούρκος

Ερντογάν: Ρώτησα τον μπαμπά και τον παππού και μου είπαν ότι είμαι Τούρκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Πήγε να υπερασπιστεί ον εαυτό του και τα έκανε θάλασσα ο Ερντογάν σε συνέντευξή του ενόψει των προεδρικών εκλογών προκαλώντας νέο σάλο στην Τουρκία.

“Με έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Έχουν πει ότι κατάγομαι από την Γεωργία. Μετά είπαν κάτι πολύ χειρότερο, αν έχετε το θεός σας, με είπαν Αρμένιο” απάντησε ο Ερντογάν στην συνέντευξη λέγοντας στην ουσία ότι να σε πουν Αρμένιο είναι βρισιά.

Είμαι καθαρόαιμος Τούρκος. Ρώτησα τον πατέρα μου και τον παππού μου και μου είπαν ότι είμαι Τούρκος. Έτσι είναι τα πράγματα” συνέχισε ο Ερντογάν.

Όπως σημειώνει η Χουριέτ κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος που άναψε το φιτίλι της εθνοτικής αντιπαράθεσης κατηγορώντας τον αρχηγό του CHP ως Αλεβίτη, τον υποψήφιο του HDP Κούρδο, τον υποψήφιο του CHP “ξένο” επειδή γεννήθηκε στην Αίγυπτο αν και οι γονείς του είναι Τούρκοι.

Η καθημερινή αριστερή εφημερίδα BirGün μάλιστα του απάντησε σε αυτές τις τοποθετήσεις γράφοντάς του: “Ο Κιλιτσντάρογλου είναι Αλεβίτης, ο Ντεμιρτάς Κούρδος, ο Ιχσάνογλου Αιγύπτιος και εσύ… ΚΛΕΦΤΗΣ”.

Σχετικά άρθρα