Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Στους Σοσιαλιστές ο έλεγχος της Κομισιόν

Reuters: Στους Σοσιαλιστές ο έλεγχος της Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Φρανς Τίμερμανς,

Τις πληροφορίες περί ανάληψης της προεδρίας της Κομισιόν από υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών επιβεβαιώνει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Επικαλούμενο αξιωματούχο της Κομισιόν, ο οποίος έδωσε το «παρών» στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις της Κυριακής, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ο Ντόναλντ Τουσκ έχει προτείνει ως διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται να έχει προτείνει μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις θέσεις της Φεντερίκα Μογκερίνι (σ.σ. επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.) και του Αντόνιο Ταγιάνι (σ.σ. πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Όσον αφορά τον επόμενο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Τουσκ φέρεται να έχει προτείνει κάποιον από την κεντρώα ευρωπαϊκή συμμαχία, στην οποία ξεχωρίζει το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, επομένως, φιλοδοξεί να επιτύχει τις αναγκαίες ισορροπίες ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Άλλωστε, σε λίγες ώρες, αναμένεται να προεδρεύσει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, η οποία θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής στις Βρυξέλλες, με στόχο την πλήρωση των κορυφαίων ευρωπαϊκών «χαρτοφυλακίων».

Πάντως, στο δημοσίευμα του Reuters δεν γίνεται αναφορά στον πιθανό διάδοχο του Μάριο Ντράγκι στη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, «φαβορί» για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν είναι ο Σοσιαλιστής, Φρανς Τίμερμανς, ενώ ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, προορίζεται για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικά άρθρα