Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία μοίρασαν στους αστυνομικούς καλάσνικοφ για τον φόβο εξέγερσης

Στην Αλβανία μοίρασαν στους αστυνομικούς καλάσνικοφ για τον φόβο εξέγερσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εκλογές,

Σε εξέλιξη είναι η εκλογική διαδικασία στην Αλβανία από το πρωί της Κυριακής.

Οι Αλβανοί καλούνται να εκλέξουν δημάρχους σε εκλογές που έχουν ακυρωθεί από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα και μποϋκοτάρονται από την αντιπολίτευση.

Ωστόσο, κάλπες στήθηκαν ύστερα από απόφαση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο απαντά ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έχει την εξουσία να τις ακυρώσει.

Το κλίμα στην Αλβανία είναι σε «κατάσταση συναγερμού». Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν συγκρούσεις σε εκλογικά γραφεία και σε ορισμένες περιπτώσεις πυρπολήθηκαν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα έχει εκφράσει δημόσια τον φόβο του ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλια σύγκρουση.

Οι δυτικές Πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής, με ανακοινώσεις τους τις προηγούμενες ημέρες κάλεσαν τις πολιτικές δυνάμεις να απέχουν από τη βία.

Το κόμμα του Έντι Ράμα μοιράζει σακιά με αλεύρι έξω από τα εκλογικά τμήματα σε όσους Αλβανούς πάνε να ψηφίσουν [δείτε σχετικό βίντεο].

Για να αποθαρρυνθούν επεισόδια, η αλβανική Αστυνομία περιπολεί οπλισμένη με καλάσνικοφ (κεντρική φωτογραφία) για να «απαντήσει» σε περίπτωση εξέγερσης.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί υπό κανονικές συνθήκες δεν φέρουν καλάσνικοφ, μόνο πιστόλι.

Οι οπλισμένοι με καλάσνικοφ αστυνομικοί ασκούν και έμμεση τρομοκρατία στους πολίτες, καταγγέλλουν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα