Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Γιαζίντι: 50.000 ψυχές κινδυνεύουν με σφαγή από τους τζιχαντιστές

Κούρδοι Γιαζίντι: 50.000 ψυχές κινδυνεύουν με σφαγή από τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ζωροαστρισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μιθραϊσμός, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι 50.000 Κούρδοι Γιαζίντι (οπαδοί του Ζωροάστρη και της λατρείας του Ήλιου – Μίθρα) βρίσκονται αυτές τις ώρες αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη δοκιμασία που έτυχε στο λαό τους τούς τελευταίους αιώνες.

Αυτοί οι γενναίοι και υπερήφανοι άνθρωποι, που κράτησαν ζωντανή την πίστη των προγόνων τους στον Αήττητο Ήλιο και δεν υπέκυψαν ούτε στο χριστιανισμό των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, ούτε στην πρώτη εξάπλωση του Ισλάμ στα χώματά τους, διατηρώντας τη λατρεία του Μίθρα ζωντανή, σήμερα απειλούνται με ολοκληρωτικό αφανισμό από τις ορδές του ισλαμοφασιστικού Ισλαμικού Κράτους.

Όπως έπραξαν και οι πρόγονοί τους ανά τους αιώνες, όταν βρίσκονταν σε κίνδυνο, έτσι και τώρα οι Γιαζίντι κατέφυγαν στα βουνά τους στο βόρειο Ιράκ για να σωθούν από τους νέους βάρβαρους που πατάνε τη γη τους.

Ωστόσο, η φυγή ήταν τόσο ξαφνική που δεν πήραν μαζί τους ούτε τρόφιμα, ούτε νερό. Έφυγαν όπως ήταν, γιατί εάν έπεφταν στα χέρια των τζιχαντιστών θα σφαγιάζονταν όλοι ως “ειδωλολάτρες”.

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, 50.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα, σκαρφαλωμένοι στο όρος Σιντζάρ, ενώ ο κουρδικός στρατός δίνει μάχη μέχρις εσχάτων για να αναχαιτίσει την προέλαση των ισλαμοφασιστών.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο καταφύγιο που νόμιζαν ότι βρήκαν. Άλλοι ομόθρησκοί τους κατάφεραν να διαφύγουν προς πιο ασφαλές κουρδικές περιοχές, ενώ όσοι παρέμειναν στις εστίες τους τελούν υπό την απειλή των τζιχαντιστών να εξισλαμιστούν αλλιώς θα εκτελεστούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι Γιαζίντι που έχουν αποκλειστεί στα βουνά, έχουν κατασκηνώσει σε 9 κορυφές της οροσειράς του Σιντζάρ. Η περιοχή είναι ιστορικά γνωστή από την Παλαιά Διαθήκη, αφού κάπου εκεί λέγεται ότι άραξε η κιβωτός του Νώε.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι ξένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή, οι αμερικανικές και ιρακινές ένοπλες δυνάμεις σκέφτονται να τους ρίξουν νερό και τρόφιμα με αλεξίπτωτα. Ωστόσο, οι Κούρδοι Γιαζίντι δεν πρόκειται να σωθούν εάν ο ενωμένος κουρδικός στρατός, από δυνάμεις των Πεσμεργκά του Ιράκ, της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας και των γενναίων ανταρτών του κομμουνιστικού PKK από το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, δεν καταφέρει να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος στη μεγάλη μάχη που έχει ξεκινήσει στην περιοχή, όπου το Κουρδικό Έθνος για πρώτη φορά ενωμένο στην ιστορία του δίνει τη μάχη μέχρις εσχάτων για την εθνική και πολιτική του επιβίωση.

Οι Γιαζίντι ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει έτσι κι αν οι συμπατριώτες τους δεν νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. 500 Γιαζίντι, μεταξύ των οποίων και 40 παιδιά (γι αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει κανείς “ευαίσθητος” στην Ελλάδα να ανάψει ένα κερί) σφαγιάστηκαν από τους μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους μόνο την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα