Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ δεν αποκαλεί «Μακεδόνισσα» την υπουργό Άμυνας Σεκερίνσκα – Πώς τη λέει

Το ΝΑΤΟ δεν αποκαλεί «Μακεδόνισσα» την υπουργό Άμυνας Σεκερίνσκα – Πώς τη λέει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ράντμιλα Σεκερίνσκα, Σκόπια,

Για το ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν «Μακεδόνες» στη Βόρεια Μακεδονία. Υπάρχουν Βορειομακεδόνες ή, στην «καλύτερη», πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Αυτό βεβαίως προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ του σλαβόφωνου πληθυσμού, που εδώ και 70 χρόνια -τουλάχιστον- τους κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι είναι «Μακεδόνες».

Έτσι, μετά από αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από αναφορά του ΝΑΤΟ «ότι ο Αμερικανός στρατηγός Τοντ Ντ. Γουόλτερς μίλησε με τη Βορειομακεδόνισσα υπουργό Άμυνας» [North Macedonian Minister of Defence], η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, διόρθωσε το σφάλμα της σχετικής αναφοράς στο προφίλ της, γράφει η Εξπρές των Σκοπίων.

Το διόρθωσε και το έκανε υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ωστόσο, πουθενά δεν αναφέρεται ως «Μακεδόνισσα».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που κάποιοι στην Ελλάδα την αποκαλούν «προδοτική» και ότι δήθεν αναγνώρισε «μακεδονική εθνότητα».

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνώρισε καμία «μακεδονική εθνότητα» και η Νέα Δημοκρατία που διαδίδει αυτό το ψέμα καλό είναι να το «κόψει», διότι εάν αύριο γίνει κυβέρνηση, εάν γίνει, τι θα κάνει εάν της πουν οι Σκοπιανοί «μα καλά εσείς δεν λέγατε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας αναγνώρισε ως Μακεδόνες;».

Στη Νέα Δημοκρατία οφείλουν να συμπεριφέρονται ως μελλοντική κυβέρνηση και όχι ως γκρουπούσκουλα.

Αυτό σημαίνει πως τα λόγια τους έχουν συνέπειες που μπορεί να τους γυρίσουν μπούμερανγκ.

Ο λαϊκισμός πρέπει να έχει ένα όριο.

Αλλιώς ξέρουν και άλλοι να κάνουν αντιπολίτευση του παραλόγου και ίσως και καλύτερα.

Δείτε την αναφορά του ΝΑΤΟ σε Βορειομακεδόνισσα και όχι «Μακεδόνισσα», που την ανάρτησε και η ίδια η Σεκερίνσκα στο προφίλ της.

Και η διόρθωση που έκανε η Σεκερίνσκα σε «υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας». Πουθενά «Μακεδόνισσα».

Πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών όλος ο πλανήτης την έλεγε «Μακεδόνισσα».

Σχετικά άρθρα