Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρος Πρέσβης στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν είχε όραμα να αναβιώσει το χαλιφάτο

Σύρος Πρέσβης στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν είχε όραμα να αναβιώσει το χαλιφάτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προσπάθησε να αναβιώσει την αυταπάτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά οι προσδοκίες αυτής της αποικιακής αυτοκρατορίας έχουν εγκαταλειφθεί και δεν θα επιστρέψουν», δήλωσε ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, δρ. Μπασάρ Αλ Τζααφάρι, σε δήλωσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Ο δρ. Τζααφάρι πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν είχε όραμα να «αναβιώσει το χαλιφάτο», το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εάν ανέτρεπε τις κυβερνήσεις μερικών αραβικών χωρών.

Ο Σύρος διπλωμάτης κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ενεπλάκη σε μια μαζική τρομοκρατική συνωμοσία που είχε στόχο να καταστρέψει τη Συρία.

Σημείωσε ότι το σχέδιο του Ερντογάν ήταν να διευκολύνει την είσοδο τρομοκρατών στη Συρία, αφήνοντας ανοικτά τα τουρκικά σύνορα και δημιουργώντας στρατόπεδα εκπαίδευσης για αυτούς με όλα τα είδη όπλων.

Ο Ερντογάν στράφηκε προς την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά την απόρριψη τη χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε ο δρ. Τζααφάρι.

Σχετικά άρθρα