Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καβγαδάκι» είχαν Ρώσοι και Τούρκοι στη βορειοδυτική Συρία εξαιτίας των… υποτελών τους

«Καβγαδάκι» είχαν Ρώσοι και Τούρκοι στη βορειοδυτική Συρία εξαιτίας των… υποτελών τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάμα (Επιφάνεια),

Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Ρώσο Στρατιωτικό Ακόλουθο στη Συρία για τα πυρά του συριακού πυροβολικού κατά του τουρκικού παρατηρητηρίου (οχυρού) κοντά στην κωμόπολη Σεΐρ Μαγέρ στη βορειοδυτική Συρία, στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χάμα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε έναν από αυτούς τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης και τραυματίστηκαν ακόμα τρεις.

Οι Τούρκοι έχουν απαντήσει όλες τις φορές, επίσης με πυρά πυροβολικού, πλήττοντας θέσεις του συριακού στρατού.

Οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει 12 οχυρά-παρατηρητήρια κατά μήκος της επικράτειας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία και του συριακού στρατού.

Υποτίθεται ότι έχουν μπει ανάμεσα παριστάνοντας την «ειρηνευτική δύναμη», ενώ για την εισβολή αυτή έλαβαν το πράσινο φως από Ρωσία και Ιράν.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, που επικαλείται το Al Masdar News, οι τουρκικές Αρχές προειδοποίησαν τον Ρώσο Ακόλουθο ότι θα απαντήσουν ακόμα πιο σκληρά και ζήτησαν ο ρωσικός στρατός να ελέγξει τον συριακό στρατό και να εμποδίσει νέους βομβαρδισμούς στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Ακόλουθος απάντησε στους Τούρκους, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, να ελέγξουν και εκείνοι τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους και να τους απαγορεύσουν να βομβαρδίζουν τις θέσεις του συριακού στρατού από περιοχή δίπλα στο τουρκικό παρατηρητήριο.

Ζήτησε επίσης από τους Τούρκους να εμποδίσουν τους τζιχαντιστές να βομβαρδίσουν ξανά τη ρωσική αεροπορική βάση στη Λαοδίκεια.

Στον πολεμικό χάρτη της βορειοδυτικής Συρίας, με κόκκινο χρώμα η κυβέρνηση και με πράσινο οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές. Με μπλε βούλες, δίχως σύμβολο, σημειώνονται τα σημεία που οι Τούρκοι έχουν οικοδομήσει φυλάκια-οχυρά. Η κόκκινη βούλα με το σύμβολο της βόμβας σε κίτρινο περίγραμμα δείχνει το σημείο που Σύροι και Τούρκοι ανταλλάσσουν πυρά πυροβολικού.

Σχετικά άρθρα