Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικός και συριακός στρατός αντάλλαξαν πυρά πυροβολικού στη βορειοδυτική Συρία

Τουρκικός και συριακός στρατός αντάλλαξαν πυρά πυροβολικού στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάμα (Επιφάνεια),

Τουρκικός και συριακός στρατός αντάλλαξαν πυρά πυροβολικού το πρωί της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το Al Masdar News.

Η ιστοσελίδα, επικαλούμενη πηγές από το μέτωπο, αναφέρει ότι η ανταλλαγή πυρών έγινε στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χάμα, όπου η Τουρκία έχει στρατιωτικό φυλάκιο στο συριακό έδαφος, μεταξύ του συριακού στρατού και των τζιχαντιστών, παριστάνοντας την «ειρηνευτική» δύναμη.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έριξαν 15 βολές πυροβολικού σε θέσεις του συριακού στρατού στα βορειοδυτικά της Χάμα.

Ο συριακός στρατός απάντησε, πλήττοντας τις τουρκικές θέσεις στο τουρκικό φυλάκιο, που βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη Σεΐρ Μαγέρ, επίσης με πυρά πυροβολικού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί απώλειες από κάποια πλευρά.

Εχθές Πέμπτη, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό του συριακού στρατού στην ίδια περιοχή.

Στον πολεμικό χάρτη της βορειοδυτικής Συρίας, με κόκκινο χρώμα η κυβέρνηση και με πράσινο οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές. Με μπλε βούλες, δίχως σύμβολο, σημειώνονται τα σημεία που οι Τούρκοι έχουν οικοδομήσει φυλάκια-οχυρά. Η κόκκινη βούλα με το σύμβολο της βόμβας σε κίτρινο περίγραμμα δείχνει το σημείο που Σύροι και Τούρκοι ανταλλάσσουν πυρά πυροβολικού.

Σχετικά άρθρα