Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ «τρόλαρε» τον Πούτιν: «Μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας»

Ο Τραμπ «τρόλαρε» τον Πούτιν: «Μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Σύνοδος G20,

Με χιουμοριστική διάθεση προσήλθε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

«Μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, όταν τον προέτρεψαν δημοσιογράφοι να το κάνει στην έναρξη της συνάντησης.

«Έχουμε πολύ καλή σχέση» και «πολλά πολύ θετικά πράγματα θα προκύψουν από αυτή τη σχέση» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για το εμπόριο, «λίγο για τον αφοπλισμό» και για τον προστατευτισμό.

Ο Τραμπ φάνηκε να ενοχλείται όταν ερωτήθηκε σχετικά με τρία ουκρανικά πολεμικά που συνελήφθησαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέρυσι και τα πληρώματά τους συνεχίζουν να κρατούνται, λέγοντας πως δεν θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα κουβεντιάσουν.

Οι δύο ηγέτες δεν είχαν συζητήσει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο από τον Ιούλιο του 2018, όταν έλαβαν μέρος σε μια πρώτη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι.

Ο Πούτιν έκρινε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία για να επανέλθουν σε κάποια από τα ζητήματα που είχαν εξετάσει πέρυσι. «Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε», είπε ο Πούτιν στα σύντομα σχόλιά του στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση.

Σχετικά άρθρα