Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν κατά Βέμπερ: Ακατάλληλος για την Κομισιόν – Πρέπει να βρούμε καλύτερο υποψήφιο

Μακρόν κατά Βέμπερ: Ακατάλληλος για την Κομισιόν – Πρέπει να βρούμε καλύτερο υποψήφιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα επίθεση στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υποστήριξε ότι τον θεωρεί ακατάλληλο για την προεδρία της Κομισιόν και κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ να βρουν έναν καλύτερο υποψήφιο «πριν οδηγηθούμε σε παράλυση των θεσμών της ΕΕ».

Ο Γάλλος Πρέοδρος υποστήριξε ότι η καταγωγή (σ.σ.: είναι Γερμανός) του κ. Βέμπερ δεν αποτελεί αιτία για το γεγονός ότι δεν τον θεωρεί κατάλληλο, μιας και «δεν αντιτίθεμαι στην υποψηφιότητά του εξαιτίας της εθνικότητάς του, ούτε θα ευνοούσα κάποιον υποψήφιο εξαιτίας της εθνικότητάς του.

»Υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα, που διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα και μπορεί να φέρει σε πέρας τη στρατηγική που έχουμε προτείνει.

»Δεν με ενδιαφέρει για παράδειγμα να είναι Γάλλος ο πρόεδρος της Κομισιόν, ιδιαίτερα εάν είναι αντίθετος με αυτά που έχουμε προτείνει.Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη.

»Πρέπει να υπάρξει συναίνεση και να βρεθεί ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να φέρει σε πέρας τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν».

Συνέχισε τονίζοντας ότι «δικός μου στόχος είναι την Κυριακή (30/6) να υπάρξει συμφωνία και να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες.

»Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει δυσλειτουργία των θεσμών της ΕΕ».

Σχετικά άρθρα