Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο εάν συμβεί οποιαδήποτε σύγκρουση στον Κόλπο

Το Ιράν απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο εάν συμβεί οποιαδήποτε σύγκρουση στον Κόλπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανουάρ Γκαργκάς, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Περσικός Κόλπος, Σαουδική Αραβία,

Για όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται ότι ετοιμάζεται το Ιράν στο πλαίσιο της οριακής κατάστασης στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, καθώς σήμερα, Κυριακή, 23 Ιουνίου, ανώτερος Ιρανός διοικητής προειδοποίησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, ότι οποιαδήποτε σύγκρουση στην περιοχή του Κόλπου ενδέχεται να επεκταθεί ανεξέλεγκτα.

«Αν ξεσπάσει σύγκρουση στην περιοχή, καμία χώρα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το εύρος και το χρονοδιάγραμμά της», επεσήμανε ο υποστράτηγος Γολαμαλί Ρασίντ.

«Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει υπεύθυνα για να προστατεύσει τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών αποφεύγοντας τη λάθος συμπεριφορά στην περιοχή», πρόσθεσε.

Εξάλλου Ιρανοί βουλευτές φώναξαν «Θάνατος στην Αμερική» στη διάρκεια της κυριακάτικης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, όταν ο πρόεδρος του σώματος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι «ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης».

«Η Αμερική είναι ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης που σπέρνει χάος στις χώρες, προσφέρει προηγμένα όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προκαλεί ανασφάλεια και παρόλα αυτά λέει “Ελάτε, ας διαπραγματευθούμε”», δήλωσε ο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Η σαουδαραβική κρατική αεροπορική εταιρεία Saudi Arabian Airlines (γνωστή και ως Saudia) μετέβαλε την πορεία που ακολουθούν αεροσκάφη της που εκτελούν διεθνείς πτήσεις, ώστε να μη διέρχονται από τον εναέριο χώρο του Κόλπου του Ομάν και των Στενών του Ορμούζ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια σήμερα Κυριακή.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ απαγόρευσε στους αερομεταφορείς της χώρας να διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή μεγάλης εναέριας κυκλοφορίας αυτή την εβδομάδα, μετά την κατάρριψη από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος, που ήγειρε ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων, Ανουάρ Γκαργκάς, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η κλιμάκωση της έντασης στον Περσικό Κόλπο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά, ενώ προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση και ο διάλογος.

«Οι εντάσεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο πολιτικά.

»Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί στο μεγαλύτερο μέρος της, μία συλλογική προσοχή.

»Αρχικά θα πρέπει να επιτευχθεί αποκλιμάκωση, ενώ θα πρέπει να εξευρεθούν πολιτικές λύσεις μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», έχει επισημάνει από την περασμένη Πέμπτη, με την ανάρτησή του ο Γκαργκάς.

Σχετικά άρθρα