Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γραμμή» ενάντια στον Γιλντιρίμ έδωσε ο Κούρδος ηγέτης Μουράτ Καραγιλάν

«Γραμμή» ενάντια στον Γιλντιρίμ έδωσε ο Κούρδος ηγέτης Μουράτ Καραγιλάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εκρέμ Ιμάμογλου, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Μουράτ Καραγιλάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Τουρκία,

Ο Μουράτ Καραγιλάν, ένας εκ των ηγετών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), έδωσε γραμμή στους Κούρδους της Κωνσταντινούπολης να ψηφίσουν Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η παρέμβασή του κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, διότι μόλις λίγες ώρες πριν οι δικηγόροι του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου αρχηγού των Κούρδων της Τουρκίας, είχαν δώσει επιστολή του στη δημοσιότητα με την οποία προέτρεπε τους Κούρδους σε ουδετερότητα.

«Όποιος θέλει η Τουρκία να καταλάβει και το Κόμπανι, όπως έχει καταλάβει το Αφρίν, και να κάνει τα ίδια εγκλήματα και εκεί, να ψηφίσει τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

»Όποιος αρνείται και καταδικάζει αυτά τα εγκλήματα, πρέπει να σταθεί απέναντι στον Γιλντιρίμ στις προσεχείς εκλογές», δήλωσε ο Μουράτ Καραγιλάν.

Να σημειωθεί ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, είναι κουρδικής καταγωγής.

Οι Κούρδοι πατριώτες τον θεωρούν δοσίλογο.

Τη δήλωση Καραγιλάν ανάρτησε στο Twitter ο διπλωματικός αντιπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας στην Αθήνα, Ιέμπραχεμ Μουσλέμ.

Σχετικά άρθρα