Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ρωσικές αεροπορικές σταματούν τα δρομολόγια προς τη Γεωργία

Οι ρωσικές αεροπορικές σταματούν τα δρομολόγια προς τη Γεωργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γεωργία, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε το βράδυ της Παρασκευής την προσωρινή διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Ρωσίας με τη Γεωργία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Από τις 8 Ιουλίου οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις στη Γεωργία, με βάση το διάταγμα που υπέγραψε απόψε ο Πούτιν, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Τμπιλίσι μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την ομιλία ενός Ρώσου βουλευτή εντός του γεωργιανού κοινοβουλίου.

Με το διάταγμα δίνεται στη ρωσική κυβέρνηση η εντολή να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει την επιστροφή των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται προσωρινά στη Γεωργία, καθώς και των αποσκευών τους.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή υπηρεσία τουρισμού (Russiatourism) συμβούλευσε τα ταξιδιωτικά και τουριστικά πρακτορεία να διακόψουν τις πωλήσεις πακέτων διακοπών για τη Γεωργία, μέχρι «να επανέλθει στο φυσιολογικό» η κατάσταση στη χώρα αυτή.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών είχε συστήσει επίσης στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στη Γεωργία.

Οι Ρώσοι που βρίσκονται ήδη στη χώρα καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός και να μην φεύγουν από τα ξενοδοχεία τους παρά μόνο για να μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωποι τουριστικών πρακτόρων είπαν πάντως ότι οι τουρίστες δεν δείχνουν πρόθυμοι να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Το Captain Plus ανέφερε ότι δεν έχει δεχτεί κανένα αίτημα για ακύρωση κράτησης, όμως ορισμένοι πελάτες του Lika Travel είπαν ότι θέλουν να περιμένουν για να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Η γεωργιανή εταιρεία Travel Plus διαβεβαίωσε τους Ρώσους ότι η πρωτεύουσα είναι ασφαλής.

Σχετικά άρθρα