Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Τουσκ για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Τουσκ για τις τουρκικές προκλήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ντόναλντ Τουσκ, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία,

Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τις τελευταίες κινήσεις Τουρκίας και για την πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος για το Βαρώσι (Αμμόχωστος), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που ενημέρωσαν το ΚΥΠΕ.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις διαβουλεύσεις σχετικά με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τουσκ για τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας και για την πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος για το Βαρώσι.

Συζήτησαν σχετικά με την αντίδραση που θα έχει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην κλιμακούμενη παράνομη επέμβαση της Τουρκίας και για τις αποφάσεις των 28.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να προχωρά σε τέτοιες ενέργειες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους της ΕΕ.

Παρακολουθούν τις εξελίξεις τα Ηνωμένα Έθνη

Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης (Κυανόκρανοι) των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ.

«Έχουμε σημειώσει τη δήλωση (της τουρκοκυπριακής πλευράς) για τα Βαρώσια και παρακολουθούμε τις εξελίξεις», είπε ο κ. Σιντίκ.

Κληθείς να πει εάν η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο θα ζητήσει να ενημερωθεί περαιτέρω από την τουρκοκυπριακή πλευρά για την απόφαση που λήφθηκε από το ψεδο-«υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα και το πώς αυτή θα εφαρμοστεί, δεδομένου ότι το θέμα αυτό αφορά το Κυπριακό, ο κ. Σιντίκ είπε πως δεν έχει κάτι να προσθέσει σε αυτό το στάδιο για το θέμα αυτό.

Ερωτηθείς για το θέμα των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Σιντίκ είπε πως δεν έχει κάτι να προσθέσει σε ότι λέχθηκε για το θέμα αυτό στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα