Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Έτσι η Χαμάς χρησιμοποιεί άμαχους ως ασπίδες

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Έτσι η Χαμάς χρησιμοποιεί άμαχους ως ασπίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη, Χαμάς,

Με την ανθρωπιστική εκεχειρία των 72 ωρών στη Γάζα να τηρείται, όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι δίνουν ανταποκρίσεις στις οποίες υποστηρίζουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδες απέναντι στο Ισραήλ.

Νωρίτερα την Τρίτη Ινδός δημοσιογράφος μετέδωσε και με εικόνα άνδρες της Χαμάς να στήνουν εκτοξευτήρες ρουκετών λίγα μέτρα απόσταση από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη Γάζα, στο κέντρο μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής. Δείτε το ρεπορτάζ του Ινδού δημοσιογράφου, ο οποίος μεταδίδει στα αγγλικά:

Ωστόσο, το ρεπορτάζ που μόλις παρακολουθήσατε δεν μεταδόθηκε μέσα από τη Γάζα, αλλά μόλις το ινδικό συνεργείο του NDTV εγκατέλειψε τον παλαιστινιακό θύλακα, που ελέγχεται από τους ισλαμιστές, επειδή φοβόντουσαν τις ζωές τους.

Το δεύτερο ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το γαλλικό κανάλι France 24. Ο δημοσιογράφος του καναλιού Gallagher Fenwick ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση την Παρασκευή μέσα από τη Γάζα και μετέδιδε, ξαφνικά του συνέβη κάτι αναπάντεχο… “Αυτό ήταν μια ρουκέτα”, είπε ο Fenwick στο κοινό του, “αυτή ήταν μια ρουκέτα, ρουκέτες εκτοξεύονται ακριβώς δίπλα στο σημείο που στεκόμαστε, γι’ αυτό δεν θα μείνω εδώ για πολύ ακόμα, επειδή συνήθως μετά από λίγο το σημείο από όπου γίνεται η εκτόξευση βομβαρδίζεται”.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Ο ίδιος δημοσιογράφος σε ρεπορτάζ του την επόμενη ημέρα έδειξε ότι η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από δίπλα του, εκτοξεύτηκε από μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της Γάζας και μπροστά από κτίριο των Ηνωμένων Εθνών:

Για τους Ισραηλινούς αυτά τα ρεπορτάζ αποτελούν την καλύτερη απόδειξη των ισχυρισμών τους ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως ασπίδες, αλλά και ξένους δημοσιογράφους, ακόμα και τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με καταγγελίες δημοσιογράφων που βγήκαν από τη Γάζα χάρη στην εκεχειρία, νοσοκομεία, νεκροταφεία, τζαμιά, σπίτια απλών ανθρώπων, έχουν χρησιμοποιηθεί ως “βάσεις” για να στηθούν οι εκτοξευτήρες της Χαμάς και των άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων που κατέχουν τη Γάζα.

Σχετικά άρθρα