Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Ανεύθυνος ο Ερντογάν – Αβάσιμος ο ισχυρισμός για δολοφονία Μόρσι

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Ανεύθυνος ο Ερντογάν – Αβάσιμος ο ισχυρισμός για δολοφονία Μόρσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Μοχάμεντ Μόρσι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σάμεχ Σούκρι, Τουρκία,

Ως «αβάσιμος» χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δολοφονήθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμερ Σούκρι.

O Αιγύπτιος υπουργός καταγγέλλει την ανευθυνότητα του Τούρκου προέδρου που εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΟΗΕ θα διερευνήσει τον θάνατο του Μόρσι.

«Εκείνοι που ευθύνονται θα λογοδοτήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξένους δημοσιογράφους, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι ,υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε ανατραπεί από τον αιγυπτιακό στρατό το 2013, απεβίωσε τη Δευτέρα μετά από ξαφνική κατάρρευση, στο δικαστήριο, στο Κάιρο. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, ο θάνατος προήλθε από καρδιακή προσβολή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως, αμφισβητεί την εκδοχή αυτή και ισχυρίζεται δημοσίως πως πρόκειται περί δολοφονίας.

Η Τουρκία «θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να οδηγήσει την Αίγυπτο σε δίκη ενώπιον διεθνών δικαστηρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε απάντηση προς την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, ανακοίνωσε πως η Αίγυπτος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε απειλές.

«Μια τέτοια ατεκμηρίωτη κουβέντα, με την οποία (ο Ταγίπ Ερντογάν) γεμίζει τις ομιλίες και τις δηλώσεις του, αντανακλά απλώς το γεγονός της στενής του σχέσης με την τρομοκρατική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων», ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο Σάμερ Σούκρι, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία είναι αρκετά τεταμένες από το 2013, όταν ο Μοχάμεντ Μόρσι ανετράπη από τον στρατό, ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας αλλά παράλληλα προκάλεσε και μεγάλο διχασμό.

Μετά από την ανατροπή του, είχε συλληφθεί από τις Αρχές και ακολούθησε μια σειρά από δίκες.

Σχετικά άρθρα