Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεοναζί απειλούν δύο δημάρχους στη Γερμανία που τάσσονται υπέρ των μεταναστών

Νεοναζί απειλούν δύο δημάρχους στη Γερμανία που τάσσονται υπέρ των μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ναζί, Νεοναζί, Πρόσφυγες,

Τουλάχιστον δύο δήμαρχοι στη Γερμανία που τάσσονται υπέρ των μεταναστών έχουν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους, ανακοίνωσε η Αστυνομία, λίγες ημέρες μετά τον φόνο ενός τοπικού πολιτικού από υποστηρικτή των νεοναζί.

Η δήμαρχος της Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ και ο δήμαρχος της μικρής πόλης Αλτένα στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία Αντρέας Χόλσταϊν, εναντίον των οποίων διατυπώθηκαν απειλές, έχουν γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων με μαχαίρι για πολιτικούς λόγους.

«Η κυρία δήμαρχος δέχτηκε απειλές για τη ζωή της», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Κολωνίας, προσθέτοντας ότι την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαστική Αστυνομία (LKA) με έδρα το Βερολίνο.

Από την πλευρά του ο Χόλσταϊν δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο DPA ότι δέχτηκε την Τρίτη απειλές για τη ζωή του.

Τον Οκτώβριο του 2015 η Ρέκερ τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι από έναν ακροδεξιό που ήθελε να καταγγείλει την άφιξη πολλών αιτούντων άσυλο στην Κολωνία.

Έκτοτε η δήμαρχος βρίσκεται υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση.

Στο τέλος του 2017 ο Χόλσταϊν, ο συντηρητικός δήμαρχος μιας πόλης 17.000 κατοίκων που παρουσιάζεται ως «πόλη μοντέλο» για την ενσωμάτωση των μεταναστών, γλίτωσε από τύχη από επίθεση με μαχαίρι.

Ο δράστης και αυτής της επίθεσης ήθελε να καταγγείλει την υποδοχή μεταναστών στη Γερμανία.

Οι απειλές αυτές έρχονται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του Βάλτερ Λίμπκε, του επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Κάσελ, στο κρατίδιο της Έσσης, και στελέχους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο 65χρονος βρέθηκε νεκρός στις 2 Ιουνίου με μια σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του στο Βόλφχαγκεν, προάστιο του Κάσελ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθη ένας 45χρονος που είναι υποστηρικτής των νεοναζί.

Τον Οκτώβριο του 2015, μετά την απόφαση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, ο Λίμπκε προασπίστηκε τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, προκαλώντας την οργή της ακροδεξιάς.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Και όποιος δεν εκπροσωπεί αυτές τις αξίες μπορεί να φύγει από τη χώρα ανά πάσα στιγμή, εφόσον δεν συμφωνεί.

»Ο κάθε Γερμανός είναι ελεύθερος να το πράξει», είχε δηλώσει τότε σε μια πολιτική συγκέντρωση.

Σχετικά άρθρα