Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Safak: Σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν «από εκείνους που σταύρωσαν τον Χριστό»

Yeni Safak: Σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν «από εκείνους που σταύρωσαν τον Χριστό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Μοχάμεντ Μόρσι, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Τουρκία,

Με ένα μακροσκελές άρθρο του στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, ο αναλυτής που διαθέτει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο και το επιτελείο του, κατηγόρησε τους πρίγκιπες διαδόχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι ευθύνονται για όλα σχεδόν τα δεινά των Αράβων.

Στο ίδιο άρθρο του ο Καραγκιούλ υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί δολοφονίας του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, και προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει αντίστοιχο σενάριο στην Τουρκία.

Δηλαδή δεν πρόκειται να πετύχει το σχέδιο κάποιων κύκλων να δολοφονήσουν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ξέρουμε ότι κάποιοι παλιάνθρωποι έχουν στήσει ενέδρα και περιμένουν να εφαρμόσουν το σχέδιο Μόρσι στην Τουρκία» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος αρθρογράφος, για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο του κειμένου ότι «δεν θα τους επιτρέψουμε να εφαρμόσουν τέτοιο σενάριο στην χώρα μας».

Ο Ερντογάν «δείχνει» δολοφονία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δευτέρα τους «τυράννους» της Αιγύπτου ότι ευθύνονται για τον θάνατο του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος κατέληξε αφού είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια μιας ακροματικής διαδικασίας στο Κάιρο.

«Η ιστορία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους τυράννους που τον οδήγησαν στον θάνατο βάζοντάς τον στη φυλακή και απειλώντας να τον εκτελέσουν» δήλωσε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την αρχή κατήγγειλε ότι ο θάνατος του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ήταν μια «πετυχημένη δολοφονία» και κάλεσε τους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του.

Σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στα πλήθη να συγκεντρωθούν έξω από τις πρεσβείες της Αιγύπτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο του Καραγκιούλ έχει τον εξής πομπώδη τίτλο:

«Εκείνοι που σταύρωσαν τον Χριστό και έδιωξαν τον Προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα επίσης σκότωσαν (με μαρτύριο) τον Μόρσι. Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (σ.σ. διάδοχος Σαουδική Αραβίας) και Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ (σ.σ. διάδοχος Εμιράτων)! Βάλατε για πώληση την Κάαμπα και τον Προφήτη; Εξαπολύσατε ένα πόλεμο ενάντια στην Τουρκία και κάνατε στόχο τον πρόεδρο Ερντογάν. Υπάρχουν παλιάνθρωποι που περιμένουν σε ενέδρα για να εφαρμόσουν ένα σενάριο Μόρσι και στην Τουρκία!».

Σχετικά άρθρα