Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χολή» από την Ατεσόγλου Γκιουνέι: Οι ΗΠΑ ενδυναμώνουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ

«Χολή» από την Ατεσόγλου Γκιουνέι: Οι ΗΠΑ ενδυναμώνουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η Νουρσίν Ατεσόγλου Γκιουνέι (Nurşin Ateşoğlu Güney), επικεφαλής του «Κέντρου Ασφάλειας της Μεσόγειου» στο Πανεπιστήμιο Bahçeşehir στα Κατεχόμενα της Κύπρου, εξαπέλυσε τουρκική «χολή» ενάντια στις ΗΠΑ και τη συμμαχία τους με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή της στην ερντογανική εφημερίδα «Sabah», με τίτλο «Δεν επιτρέπεται τετελεσμένο στη Μεσόγειο», η Νουρσίν Ατεσόγλου Γκιουνέι κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι με την υποστήριξή τους, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς την Κυπριακή Δημοκρατία (σ.σ. την αποκαλεί «ελληνοκυπριακή πλευρά») «περιορίζει τις θαλάσσιες περιοχές αρμοδιότητας της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ (σ.σ. ψευδοκράτος)».

Όπως διαπιστώνει η ίδια, «η επιστροφή των ΗΠΑ στην περιοχή ενδυνάμωσε την «ελληνοκυπριακή πλευρά», την Ελλάδα και το Ισραήλ.

»Θεωρείται γενικά ότι η συνεργασία αυτών των χωρών κάλεσε τις ΗΠΑ στην περιοχή όμως στην πραγματικότητα η παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή προκάλεσε οι ΗΠΑ να έρθουν εκεί».

Δίνοντας μια παραπάνω διάσταση στα όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ προσπαθούν να διώξουν τη Ρωσία και το Ιράν από την περιοχή στηρίζοντας ένα αδύναμο μέτωπο στη Μεσόγειο (σ.σ. Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος είναι το «αδύναμο μέτωπο»).

»Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ ασκούν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας για τετελεσμένα στην περιοχή», τόνισε.

Σχετικά άρθρα