Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα

Εξαρθρώθηκε πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξάρθρωσαν ένα πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που δρούσε κρυφά στην πόλη της Ράκα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των SDF, ο μυστικός πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα είχε πραγματοποιήσει μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο στρατιώτες των SDF και αμάχους.

Επτά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που αποτελούσαν τον πυρήνα συνελήφθησαν μαζί με τον οπλισμό τους.

Στην κατοχή των τρομοκρατών βρέθηκαν εκτός από πιστόλια, πολλά πυρομαχικά και κινητά τηλέφωνα.

Πρώην «πρωτεύουσα» των τρομοκρατών

Η Ράκα, πρώην «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, απελευθερώθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των Αμερικανών, μετά από σκληρή πολιορκία, στις 17 Οκτωβρίου 2017.

Οι περισσότεροι τζιχαντιστές υπερασπιστές της πόλης συνθηκολόγησαν με τον όρο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της Συρίας, υπό τον έλεγχο των ομοϊδεατών τους.

Ωστόσο, δεν εγκατέλειψαν όλοι οι τζιχαντιστές την πόλη. Άφησαν πίσω τους κρυφούς πυρήνες για να πραγματοποιούν σαμποτάζ και τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) διεξάγουν συνεχώς επιχειρήσεις για να εξαρθρώσουν και τους τελευταίους πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα