Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν με ντρον σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας

Οι Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν με ντρον σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Επίθεση με πέντε drones εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης εναντίον αεροδρομίου του Άμπχα, στη νοτιοανατολική Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η στρατιωτική συμμαχία που έχει εμπλακεί από το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών και τελεί υπό τη διοίκηση του Ριάντ.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας σε διάστημα τριών ημερών.

«Η σαουδαραβική βασιλική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε επιτυχώς και κατέστρεψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ανταρτών Χούτι εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Άμπχα και της Χαλμίς Μουσάιτ», αναφέρει ανακοίνωση της συμμαχίας που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου, το SPA.

Αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρξαν θύματα από την τελευταία επίθεση και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

Νωρίτερα τηλεοπτικό δίκτυο που πρόσκειται στους Χούτι μετέδωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διεμήνυσε χθες ότι θα προχωρήσει σε σκληρά αντίποινα για την επίθεση που εξαπέλυσαν με πύραυλο Κρουζ οι Χούτι εναντίον του αεροδρομίου την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι.

Η Υεμένη βομβαρδίζεται από τις δυνάμεις της στρατιωτικής συμμαχίας από τον Μάρτιο του 2015.

Σχετικά άρθρα