Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκεχειρία μεταξύ συριακού στρατού και τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ μετά από μεσολάβηση Ρωσίας και Τουρκίας

Εκεχειρία μεταξύ συριακού στρατού και τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ μετά από μεσολάβηση Ρωσίας και Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάμα (Επιφάνεια),

Η Ρωσία και η Τουρκία μεσολάβησαν για να κηρυχθεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς, μετέδωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού γενικού επιτελείου.

Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η εκεχειρία τέθηκε σε εφαρμογή στη λεγόμενη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ και οδήγησε σε σημαντική αποκλιμάκωση της βίας.

Δεν διευκρινίστηκε ποια είναι η διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν τη Δευτέρα στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 25 ανθρώπων —στην πλειονότητά τους αμάχων— στη βορειοδυτική Συρία, την έκτη εβδομάδα των επιχειρήσεων των δυνάμεων της Δαμασκού με ρωσική υποστήριξη η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες άμαχους, σύμφωνα με κατοίκους, τραυματιοφορείς και μια ΜΚΟ.

Η ανάφλεξη της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ και μια ζώνη της γειτονικής επαρχίας της Χάμα αποτέλεσε τη σοβαρότερη κλιμάκωση ανάμεσα στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους φιλότουρκους ισλαμιστές και τους τζιχαντιστές από το περασμένο καλοκαίρι.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί βρήκαν καταφύγιο στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα στη Μόσχα, τον βασικό σύμμαχο της Δαμασκού.

Η Μόσχα αντέταξε ότι η Άγκυρα πρέπει να συγκρατήσει τους φιλότουρκους ενόπλους.

Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το τελευταίο μεγάλο οχυρό των ισλαμιστών αντικαθεστωτικών στη Συρία.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ελέγχεται από την Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα).

Σχετικά άρθρα