Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο με πρώτο θέμα τους S-400

Ο Ερντογάν συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο με πρώτο θέμα τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πάτρικ Σάναχαν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Εθνικά και διεθνή ζητήματα, από την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 έως την κατάσταση στη Συρία, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο που συγκαλεί την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Το υπουργικό θα συνεδριάσει με φόντο τη συμμετοχή Ερντογάν στη Σύνοδο του G20 στις 28 και 29 Ιουνίου, κι έτσι είναι πολλά τα θέματα που θα τεθούν.

Στην κορυφή της ατζέντας πάντως, όπως γράφει η Daily Sabah, βρίσκεται το θέμα των S-400 και οι τελευταίες εξελίξεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ και τα F-35.

Η επιστολή του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν προς τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ αναμένεται επίσης να συζητηθεί, καθώς ο Ακάρ θα μοιραστεί με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το περιεχόμενό της.

Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα που θα τεθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της τρομοκρατίας και η εν εξελίξει επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ ενάντια στους Κούρδους πατριώτες.

Η κλιμάκωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ στη νότια Συρία αναμένεται επίσης να συζητηθεί.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στο υπουργικό συμβούλιο είναι και αυτό των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για τις προσπάθειες να διεξαχθούν εκλογές σε ειρηνική ατμόσφαιρα.

Σχετικά άρθρα