Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την επιστολή του Αμερικανού υπ. Άμυνας

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την επιστολή του Αμερικανού υπ. Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πάτρικ Σάναχαν, Πεντάγωνο, Ρωσία, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Επικριτικός για την επιστολή που του απηύθυνε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφορικά με τα μαχητικά F-35 εμφανίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε σήμερα πως η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην επιστολή, η οποία εστάλη από την Ουάσιγκτον στην Άγκυρα αναφορικά με την ενδεχόμενη αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35, δεν αρμόζει στο συμμαχικό πνεύμα.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έστειλε στον Τούρκο ομόλογό του επιστολή, στην οποία περιγράφει το πώς η Τουρκία θα βγει από το πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αν δεν αλλάξει πορεία όσον αφορά τα σχέδιά της να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα S-400.

Ο Ακάρ, τον οποίο επικαλείται σε δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, γνωστοποίησε επίσης πως η Τουρκία ετοιμάζει απάντηση στην επιστολή, η οποία θα σταλεί στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρόσθεσε πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σάναχαν σήμερα Τετάρτη.

Σχετικά άρθρα